menu weselne 2
Propozycje Menu » menu weselne 2
MENU WESELNE – 2 dzień
I. Pierwsze danie gorące:
Zupa ( do wyboru )
-- Rosół domowy z makaronem i dodatkami
-- Rosół z drobiowymi klopsikami i makaronem wstążki
-- Krem (pieczarkowy, brokułowy, cebulowy, dyniowy)
Patery mięsne (1,5 porcji/os.)
-
Rolada wieprzowa
-
Udziec z indyka
-
Noga z kaczki lub z kurczaka
-
Grillowana pieczeń wieprzowa
Dodatki
-
Kluski śląskie
-
Kapusta czerwona
-
Zasmażana kapusta kiszona z pieczarkami
-
Kapusta biała zasmażana z boczkiem
-
Sos pieczeniowy
II.Deser
-
Puchar lodowy z bitą śmietana i owocami
-
Kawa, herbata
-
Patera z ciastami (doliczane oddzielnie)
-
Piramida słodko – owocowa
III. Zimna płyta
-
Patera 1:
wędliny – różne rodzaje
pasztety pieczone (żurawinowy, cebulowy, czosnkowy),
boczek nadziewany z śliwką
mini paróweczki w cieście francuskim
nuggetsy drobiowe
sos czosnkowo – ziołowy
-
Patera 2:
roladki serowe nadziewane (szpinakowe, pieczarkowe, pomidorowo-ziołowe)
ser camembert (różne smaki)
rolada szpinakowa nadziewana twarożkiem o smaku czosnkowy i żurawinowym
-
Łosoś wędzony
-
Tatar
-
Pomidory w sosie ziołowym oprószone serem
-
Tymbaliki drobiowe
-
Galantyna wieprzowa z golonki
-
Korki śledziowe
-
Kulki śledziowe
-
Ryba opiekana
-
Dwa rodzaje sałatek
-
Pieczywo (różne rodzaje)
IV. Drugie danie gorące
-
Żurek z jajkiem
V. Trzecie danie gorące
-
Schab w chrupiącej panierce
-
Ziemniaki puree, chrupiące kuleczki
-
Surówka sezonowa
VI. Czwarte danie gorące
-
Bigos