menu okolicznościowe 3
Propozycje Menu » menu okolicznościowe 3
I. Obiad:
Zupa ( do wyboru)
-Rosół domowy z makaronem i dodatkami
-Rosół z drobiowymi klopsikami i makaronem wstążki
-Krem (pieczarkowy, brokułowy, cebulowy, dyniowy)
Patery mięsne (1,5 porcji/os.)
-
Rolady wieprzowe
-
Udziec z indyka
-
Noga z kaczki lub z kurczaka ( do wyboru )
-
Grillowana pieczeń wieprzowa
Dodatki
-
Kluski śląskie, kluski tarte
-
Kapusta czerwona
-
Zasmażana kapusta kiszona z pieczarkami
-
Surówka sezonowa
-
Sos pieczeniowy
II.Deser
-
Kawa, herbata
-
Patera z ciastami (dopłata)
-
Tort (dopłata)
-
Piramida słodko – owocowa
-
Egzotyczna patera z ananasem i winogronami
Deser możemy dodatkowo rozwinąć o puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
III. Zimna płyta
-
Patera 1:
wędliny – różne rodzaje
pasztety pieczone (żurawinowy, cebulowy, czosnkowy),
boczek nadziewany z śliwką
roladki francuskie z łososiem
mini paróweczki w cieście francuskim
nuggetsy drobiowe
zawijane tortille
sos czosnkowo – ziołowy
-
Patera 2:
roladki serowe nadziewane (szpinakowe, pieczarkowe, pomidorowo-ziołowe)
ser camembert (różne smaki)
rolada szpinakowa nadziewana twarożkiem o smaku czosnkowy i żurawinowym
-
Łosoś wędzony
-
Tatar
-
Pomidory w sosie ziołowym oprószone serem
-
Tymbaliki drobiowe
-
Galantyna wieprzowa z golonki
-
Korki śledziowe
-
Kulki śledziowe
-
Ryba opiekana
-
Dwa rodzaje sałatek
-
Pieczywo (różne rodzaje)
IV. Kolacja
-
Patera mięsna (1,5 porcji/os.)
Udko faszerowane
De volaille z brokułem i serem
Golonka gotowana / Szaszłyk wieprzowo - drobiowy
Filet z kurczaka po parysku
-
Ziemniaki puree, frytki, chrupiące kuleczki
-
Bukiet gotowanych warzyw (marchewka, brokuł, kalafior)
-
Surówka z białej kapusty
-
Barszcz
KU SPEŁNIENIU INDYWIDUALNYCH POTRZEB NASZYCH KLIENTÓW JESTESMY W STANIE ZAPROPONOWAC PAŃSTWU DODATKOWO LUB Z MOZLIWOŚCIĄ ZAMIANY KAŻDEJ Z PODSTAWOWYCH PROPOZYCJI PODANYCH PRZEZ NASZA RESTAURACJE.
Polecemy :
-
Pieczeń wołowa po myśliwsku
-
Piersi z gęsi w chrupiącej skórce z karmelizowanym jabłkiem
-
Schab wieprzowy w sosie pieczarkowym
-
Dzwonki z łososia saute
-
Pstrąg saute
-
Fileciki drobiowe w sosie szpinakowym lub cebulowym z złocistym ryżem lub frytkami
-
Soczyste żeberka w sosie miodowym z ciapkapustą lub pieczonymi ziemniakami
-
Wątróbki drobiowe saute z pieczarkami i papryką
-
Flaczki wołowe
-
Pieczony udziec wieprzowy z ciapkapustą lub pieczonymi ziemniakami
-
Boeuf strogonow
-
Bogracz
-
Żurek z jajkiem
-
Barszcz z pasztecikami lub krokietem