menu weselne 1
Propozycje Menu » menu weselne 1
MENU WESELNE – dzień 1
I. Pierwsze danie gorące:
Zupa
-
Rosół domowy z makaronem i dodatkami
Patery mięsne (ok. 2 porcji/os.)
-
Rolada wieprzowa
-
Udziec z indyka
-
Noga z kaczki lub z kurczaka ( do wyboru )
-
Grillowana pieczeń wieprzowa
Dodatki
-
Kluski śląskie, kluski tarte
-
Kapusta czerwona
-
Zasmażana kapusta kiszona z pieczarkami
-
Surówka sezonowa
-
Sos pieczeniowy
II. Deser
-
Galaretka z bitą śmietaną i owocami
-
Kawa, herbata
-
Patera z ciastami (doliczane oddzielnie)
-
Piętrowy tort weselny (doliczane oddzielnie)
-
Piramida słodko – owocowa
-
Egzotyczna patera z ananasem i winogronami
III. Zimna płyta
-
Patera 1:
wędliny – różne rodzaje
pasztety pieczone (żurawinowy, cebulowy, czosnkowy),
boczek nadziewany z śliwką
roladki francuskie z łososiem
mini paróweczki w cieście francuskim
nuggetsy drobiowe
zawijane tortille
sos czosnkowo/ziołowy
-
Patera 2:
roladki serowe nadziewane (szpinakowe, pieczarkowe, pomidorowo-ziołowe)
ser camembert (różne smaki)
rolada szpinakowa nadziewana twarożkiem o smaku czosnkowy i żurawinowym
-
Łosoś wędzony
-
Tatar
-
Pomidory w sosie ziołowym oprószone serem
-
Tymbaliki drobiowe
-
Galantyna wieprzowa z golonki
-
Korki śledziowe
-
Kulki śledziowe
-
Ryba opiekana
-
Dwa rodzaje sałatek
-
Pieczywo (różne rodzaje)
IV. Drugie danie gorące
-
Smażona ryba
-
Frytki
-
Surówka z kapusty pekińskiej
V. Trzecie danie gorące
-
Patera mięsna (1,5 porcji/os.)
Udko faszerowane
De volaille z brokułem i serem
Golonka gotowana / Szaszłyk wieprzowo - drobiowy
Filet z kurczaka po parysku
-
Ziemniaki puree, chrupiące kuleczki
-
Bukiet gotowanych warzyw (marchewka, brokuł, kalafior)
-
Surówka z białej kapusty
-
Barszcz
VI. Czwarte danie gorące
-
Gulasz wieprzowy
VII. Piąte danie gorące
-
Soczyste żeberka w sosie miodowym z ciapkapustą lub pieczonymi ziemniakami
Możliwość zamówienia dodatkowo udźca wieprzowego z dodatkami (do wyboru: pieczonki ziemniaczane, ciapkapustą, kasza jęczmienna/ gryczana) przygotowanego przez naszych szefów kuchni.
KU SPEŁNIENIU INDYWIDUALNYCH POTRZEB NASZYCH KLIENTÓW JESTEŚMY W STANIE ZAPROPONOWAC PAŃSTWU DODATKOWO LUB Z MOZLIWOŚCIĄ ZAMIANY KAŻDEJ Z PODSTAWOWYCH PROPOZYCJI PODANYCH PRZEZ NASZA RESTAURACJE.
Polecemy :
-
Pieczeń wołowa po myśliwsku
-
Piersi z gęsi w chrupiącej skórce z karmelizowanym jabłkiem
-
Schab wieprzowy w sosie pieczarkowym
-
Dzwonki z łososia saute
-
Pstrąg saute
-
Fileciki drobiowe w sosie szpinakowym lub cebulowym z złocistym ryżem lub frytkami
-
Wątróbki drobiowe saute z pieczarkami i papryką
-
Flaczki wołowe
-
Pieczony udziec wieprzowy z ciapkapustą lub pieczonymi ziemniakami
-
Boeuf strogonow
-
Bogracz
-
Żurek z jajkiem
-
Barszcz z pasztecikami lub krokietem