Pomiń nawigację
Restauracja

Restauracja - Psary i Lubsza

Psary i Lubsza
  • Pod Kasztanami
  • Galerie
  • Propozycje Menu
  • Kontakt

menu weselne 1

Propozycje Menu » menu weselne 1

MENU WESELNE – dzień 1

I. Pierwsze danie gorące:

Zupa

  • Rosół domowy z makaronem i dodatkami

Patery mięsne (ok. 2 porcji/os.)

  • Rolada wieprzowa

  • Udziec z indyka

  • Noga z kaczki lub z kurczaka ( do wyboru )

  • Grillowana pieczeń wieprzowa

Dodatki

  • Kluski śląskie, kluski tarte

  • Kapusta czerwona

  • Zasmażana kapusta kiszona z pieczarkami

  • Surówka sezonowa

  • Sos pieczeniowy

II. Deser

  • Galaretka z bitą śmietaną i owocami

  • Kawa, herbata

  • Patera z ciastami (doliczane oddzielnie)

  • Piętrowy tort weselny (doliczane oddzielnie)

  • Piramida słodko – owocowa

  • Egzotyczna patera z ananasem i winogronami

 

III. Zimna płyta

  • Patera 1:

wędliny – różne rodzaje

pasztety pieczone (żurawinowy, cebulowy, czosnkowy),

boczek nadziewany z śliwką

roladki francuskie z łososiem
mini paróweczki w cieście francuskim

nuggetsy drobiowe

zawijane tortille

sos czosnkowo/ziołowy

  • Patera 2:
    roladki serowe nadziewane (szpinakowe, pieczarkowe, pomidorowo-ziołowe)
    ser camembert (różne smaki)

rolada szpinakowa nadziewana twarożkiem o smaku czosnkowy i żurawinowym

  • Łosoś wędzony

  • Tatar

  • Pomidory w sosie ziołowym oprószone serem

  • Tymbaliki drobiowe

  • Galantyna wieprzowa z golonki

  • Korki śledziowe

  • Kulki śledziowe

  • Ryba opiekana

  • Dwa rodzaje sałatek

  • Pieczywo (różne rodzaje)

 

IV. Drugie danie gorące

  • Smażona ryba

  • Frytki

  • Surówka z kapusty pekińskiej

 

V. Trzecie danie gorące

  • Patera mięsna (1,5 porcji/os.)

Udko faszerowane

De volaille z brokułem i serem
Golonka gotowana / Szaszłyk wieprzowo - drobiowy

Filet z kurczaka po parysku

  • Ziemniaki puree, chrupiące kuleczki

  • Bukiet gotowanych warzyw (marchewka, brokuł, kalafior)

  • Surówka z białej kapusty

  • Barszcz

 

VI. Czwarte danie gorące

  • Gulasz wieprzowy

VII. Piąte danie gorące

  • Soczyste żeberka w sosie miodowym z ciapkapustą lub pieczonymi ziemniakami

 

 

Możliwość zamówienia dodatkowo udźca wieprzowego z dodatkami (do wyboru: pieczonki ziemniaczane, ciapkapustą, kasza jęczmienna/ gryczana) przygotowanego przez naszych szefów kuchni.

 

KU SPEŁNIENIU INDYWIDUALNYCH POTRZEB NASZYCH KLIENTÓW JESTEŚMY W STANIE ZAPROPONOWAC PAŃSTWU DODATKOWO LUB Z MOZLIWOŚCIĄ ZAMIANY KAŻDEJ Z PODSTAWOWYCH PROPOZYCJI PODANYCH PRZEZ NASZA RESTAURACJE.

Polecemy :

 

  • Pieczeń wołowa po myśliwsku

  • Piersi z gęsi w chrupiącej skórce z karmelizowanym jabłkiem

  • Schab wieprzowy w sosie pieczarkowym

  • Dzwonki z łososia saute

  • Pstrąg saute

  • Fileciki drobiowe w sosie szpinakowym lub cebulowym z złocistym ryżem lub frytkami

  • Wątróbki drobiowe saute z pieczarkami i papryką

  • Flaczki wołowe

  • Pieczony udziec wieprzowy z ciapkapustą lub pieczonymi ziemniakami

  • Boeuf strogonow

  • Bogracz

  • Żurek z jajkiem

  • Barszcz z pasztecikami lub krokietem 

Copyright © artSolution | Powered by Quick.Cms | Informacje o COOKIES | Budowa: strony dla gastronomii